Com gaudir més temps de les flors naturals?

Bellesa i fragància, dues característiques d’un ram de flors que ens encantaria que romanguessin per més temps. Però, com podem gaudir per més temps de les nostres flors?

A El Silu som experts, per això, volem compartir amb tu una guia de suggeriments interessants perquè puguis cuidar el teu ram de flors. Amb aquests consells les flors t’oferiran per més temps el seu aroma i els seus colors.

Gaudir del teu ram de flors per molt més temps és possible si li proporciones les cures adequades. Primer és retirar les cintes, cordons o plàstics que el decoren. La decoració del ram pot ser bonica però les flors se sentiran més lliures sense plàstics estrets.

Un cop en llibertat passem a millorar les condicions de les tiges. Per això farem un tall en diagonal d’uns 2 centímetres amb ganivet. No ho tallis amb tisora ​​perquè a l’estrènyer el tall s’obstrueixen els els conductes i les flors es marceixen amb més rapidesa.

Ara hem de preparar un bonic gerro. Si pots, tria un ampli de vidre transparent o translúcid perquè passi la llum. Introdueix el ram en aigua neta. Procura que l’aigua no sigui freda i si ha reposat unes hores a temperatura ambient millor perquè s’evapori el clor. Aboca l’aigua de manera que només quedin submergits les tiges però sense que arribi a les fulles o pètals. És convenient observar que no quedin fulles o restes vegetals a l’aigua. Amb això evitem que proliferin els bacteris.

Les primeres atencions ja estan complertes. Ara hem de buscar el lloc ideal. El ram transformarà aquest lloc en un racó màgic però és molt recomanable que sigui una zona que reuneixi bones condicions de llum i temperatura. A l’estiu cal situar el ram de flors en un lloc fresc.

Col·loca les teves flors allunyades de la fruita. Les substàncies que emanen les fruites en el seu procés de maduració perjudicarà la vitalitat de les teves flors. Si el lloc és molt sec és bo vaporitzar amb aigua per millorar la seva frescor.


Comprar, rebre o regalar una planta o unes flors és expressar optimisme i vitalitat. Un moment màgic que a El Silu pots transformar-lo en realitat.


El millor lloc estarà on el ram pugui rebre molta llum natural però evitant que li arribi de forma directa. És important que la zona on vas a deixar el ram no tingui corrents d’aire fred de sistemes d’aire condicionat o calor directa de radiadors. Evita el corrent d’aire i els canvis ràpids de temperatura perquè no beneficiaran a les teves flors.

El teu ram de flors ja està còmodament al racó màgic i ja podem gaudir de la seva bellesa. Per continuar amb les cures hem de canviar l’aigua cada dia i netejar el gerro per evitar la contaminacióde l’aigua. Pots aprofitar els canvis d’aigua per observar els talls de la tija i tornar-los a tallar si cal.

Amb el pas el temps és possible que caiguin fulles i pètals a l’aigua i serà bo retirar-los. Si observes pols pots netejar amb un pinzell o esponja seca, passant-la suaument per les fulles i flors. Si vols proporcionar alguns nutrients pots afegir a l’aigua unes gotetes de suc de llimona i una mica de sucre, de manera moderada.

Si tens més dubtes o vols consells especialitzats pots passar-te per El Silu i estarem encantats d’atendre’t. A més podràs gaudir d’un cafè o refresc en un ambient màgic i agradable. Un punt de trobada ideal per a les persones que estimen les plantes.

El Silu    Carrer de Galícia, 13,  Igualada.

Com arribar


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *