Com evitar que morin les plantes

Les plantes són éssers vius i, per tant, necessiten atencions. Per evitar que morin cal conèixer certs aspectes bàsics i que poden ser suficients perquè llueixin sanes.

Cada planta té necessitats específiques, depèn de l’origen per exemple, requereix unes condicions de llum i humitat concretes.

Quan els donem una ubicació a casa procurem no moure-les massa, requereixen temps per a adaptar-se a les condicions que els proporcionis.

Són susceptibles a les plagues, mantenir una planta forta per a poder defensar-se de fongs, insectes, etc. ha de ser indispensable.

La bellesa d’una planta també té a veure amb l’estat en el qual es troba el substrat, les arrels, que no les veiem, necessiten estar sanes perquè la planta es desenvolupi en òptimes condicions.

Abans de decidir tenir una planta a casa teva, informa’t, els experts podem orientar-te perquè triïs aquelles més apropiades segons l’ambient de la teva llar, com la falta de llum, els canvis bruscos de temperatura, la sequedat per calefaccions o l’excés d’humitat.

Com ja saps, hi ha plantes que requereixen sol, unes altres no obstant això prefereixen una combinació de sol i ombra, i les que prefereixen llum, sense sol directe. Per tant, la ubicació serà clau.

Posem un exemple, els cactus volen molta llum, fins i tot sol directe, menys a la tardor i a l’hivern que no necessiten res, quan els reguis que sigui amb abundant aigua i fes-ho quan la terra estigui completament seca.

En una altra mena de plantes, pots trobar les que requereixen més aigua o menys, les arrels també pateixen per aquest motiu, es poden arribar a podrir i la planta pot morir.

Els trasplantaments beneficien a les plantes, les arrels tenen espai per a créixer ajudant al seu desenvolupament. Com ja hem dit abans, un bon substrat les mantindrà en bones condicions. Recorda’t d’afegir-li una mica de terra de tant en tant, li aportarà bons nivells de nutrients a més d’anar cobrint aquelles parts de les tiges que queden descobertes pel reg.

Adobar-les adequadament, rentar la terra de tant en tant per a netejar les sals que es dipositen i canviar la terra una vegada a l’any t’ho agrairan.

Quan arribi el moment de podar-les visita’ns i estarem encantats d’informar-te de quina és la millor manera de tenir cura de la teva planta mentre prens un cafè en el nostre bar cafeteria.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *